Käpy
Delichon Green Bud
orange roan narttu
s. 29.11.2017
Omistaja Nani Härkönen

  • Lonkat: A/A
  • Silmät: Lievä distichiasis (pari hentoista ripseä)
  • Kyynärnivelet: 0/0
  • Polvet: 0/0
  • prcd-PRA: clear vanhempien perusteella
  • FN: normal vanhempien perusteella

  • Taipumuskoe: SPA1
  • Näyttelyt: JUN Eh/3

Käpy, siskonsa Nasu sekä veljensä Clint ovat porukkamme nuorempaa sukupolvea. Käpy syntyi Sirrin pennuista ensimmäisenä, tiistain puolella, vaikka virallinen syntymäpäivä onkin merkitty keskiviikoksi. Käpy muutti tätipuolensa Ruutin kaveriksi, sukulaisteni luo sijoituskoiraksi.

 

Käpyn kutsumanimi varmistui vasta lähellä luovutusikää. Jonkinlainen luontoaihe oli mietinnässä, ja jollain lailla sopiva nimiehdokas olikin tiedossa jo pitkään. Nimi kuitenkin vaihtui viime hetkillä kaikkia osapuolia miellyttäväksi Käpyksi.

 

Käpy on nopea. Todella nopea. Käpy on energinen, se rakastaa juoksemista ja juoksee aina täysillä. Mutta sen lisäksi Käpyllä on nopeat hoksottimet. Käpy on myös tarkka, siltä ei jää mitään huomaamatta, oli kyseessä sitten jokin tärkeä tai vähemmän merkittävä asia. Toisaalta Käpy osaa myös rentoutua täysin, se saattaa katsella telkkaria (luonto-ohjelmat ovat pop) tai ikkunan ulkopuolista elämää pitkiä aikoja kaikessa rauhassa. Nenätyöskentely on Käpylle luontaista, siltä sujuu niin jäljestäminen kuin muu hajuaistin avulla havainnointi hyvin helposti. Esimerkiksi koiraystävien luona lainassa ollut kirja paikallistuu kirjahyllystä tuosta vain, kun opuksesta tulviva tuttu haju leijailee nenään toiselle puolelle huonetta kesken lepohetken.

 

Arkielämässä Käpy harrastaa ulkoilua ja aina sopivan paikan tullen uimista. Kesällä uidaan luonnonvesissä ja talvella uimalassa. Lisäksi Käpy työskentelee valokuvauksen parissa Ruutin tapaan. Virallisista harrastuksista tärkein on taipumuskoe, jonka Käpy onkin jo läpäissyt, reilun 1,5 vuoden iässä, toisella yrittämällä. Ensimmäinen yritys epäonnistui liian suppean haun vuoksi, kun taas toinen yritys meni kirkkaasti läpi hakutyöskentelyn ollessa aivan toisesta ääripäästä eli hyvin vauhdikasta ja laajaa. Näyttelytulos on haalittuna, mutta sitä varmaankin yritetään parantaa vielä myöhemmin, jollei turkki katoa ihan kokonaan. Käpyn erinomainen nenä on valjastettu myös hyötykäyttöön. Käpy treenaa eläinetsintää, ja tähän mennessä suoritettuna on Vainu Eläinetsijäkoirien alkeiskurssi, joka oli Käpylle aika lailla helppo nakki. Tehtävät toki vaikeutuvat jatkossa.