By Mva, CISW-20
Delichon Golden Cone
orange roan narttu
s. 29.11.2017
Omistaja Minna ja Tomi Palonen

  • Lonkat: A/A
  • Silmät: Lievä distichiasis (pari hentoa ripseä)
  • Kyynärnivelet: 0/0
  • Polvet: 0/0
  • prcd-PRA: clear vanhempien perusteella
  • FN: normal vanhempien perusteella

  • Taipumuskoe: SPA1
  • Näyttelyt: BY MVA, CISW-20, cacib, Suomesta Jun Eh/4

Nasu kuuluu siskonsa Käpyn ja veljensä Clintin kanssa porukkamme nuorempiin jäseniin. Nasu on Sirrin kahdeksasta pennusta kuudes. Koska tyttöjä syntyi vain kaksi, molemmat jäivät sukulaisperheisiin sijoituskoiriksi. Nasu muutti Kerppu-setterin kaveriksi perheeseen, jossa aiemmin asusti isotätinsä Nyyti.

 

Nasun nimi löytyi koirien nimipäiväkalenterista. Nimi valikoitui muutamien ehdokkaiden joukosta, koska se kuulosti juuri sopivalta. Myönnettävä on, että kyllähän nämä pennut aika lailla vaaleanpunaisilta possuilta näyttivätkin syntyessään.

 

Pentuna Nasu oli siskoksista se rauhallisempi ja tyynempi tyttö Käpyn ollessa villimpi ja äänekkäämpi. Yhä edelleen Nasu on tasainen ja äänetön, jalat maassa oleva tyyppi, mutta kuitenkin puuhakas ja hauska neito. Nasu osallistuu lasten leikkeihin ja kujeisiin täysillä. Myös Kerppu-setterin kanssa riehuminen kuuluu jokapäiväisiin puuhiin. Nasulla on perheessä myös kissaystäviä: nyt jo edesmennyt Tikru sekä Maisa.

 

Vapaa-ajallaan Nasu harrastaa ulkoilua, mökkeilyä ja uimista. Onpa Nasu esiintynyt mannekiinina mainoskuvauksessakin. Kotimaan näyttelyissä Nasu on käynyt pentu- ja junioriluokassa. Valkovenäjän näyttelyreissulta tuloksena oli paikallinen muotovalion arvo, joten eiköhän sertinmetsästys jatku vielä täällä kotonakin. Taipumuskokeeseen Nasu osallistui 1,5-vuotiaana ja läpäisi kokeen kertayrittämällä.

 

Nasu valikoitui kahdeksanneksi Delichon-äitikoiraksi nimenomaan luonteensa ansiosta. Siskokset Nasu ja Käpy ovat ominaisuuksiltaan hyvin tasaisia, mutta luonteessa on selvä ero. Nasu osoittautuikin juuri odotuksieni kaltaiseksi rauhalliseksi ja erittäin huolehtivaksi emoksi. Pentunelikko sai Nasun hoivissa hyvän alun elämälleen. Pojat muuttivat maailmalle, mutta pentueen ainoa narttupentu Alli jäi oman laumani täydennykseksi.