1.4.2019 Aprillia

 

Virallinen huijauspäivä on tänään! Tänään on myös upea aurinkoinen kevätpäivä. Kotipiha on jo lähes sula, ja vakituinen ulkoilumaastommekin on jo lumesta paljas, ainakin peltojen osalta. Leskenlehtiä kukkii jo pientareilla, mutta metsissä on toki vielä lunta. Kiikari on kovassa käytössä muuttolintujen seurannassa. Joka päivä saa jollekin lintuselle hihkaista ”tervetuloa!”. Maan paljastuminen lumen alta merkitsee minulle ja koirilleni myös koekauteen virittymistä. Ensimmäinen ilmoittautuminen mejäkokeeseen on jo lähetetty ja veripurkkivarasto tarkastettu. Kohta pääsee ehkä jo harjoittelemaan.

 

Koiranäyttelykausi on myös hyvää vauhtia alkamassa. Saatamme Clintin kanssa pyörähtää parissa näyttelyssä tässä kevään aikana. Veli Miko (Delichon Goldcrest) ehti jo käväisemään kehässä. Isossa kansainvälisessä näyttelyssä ei menestystä herunut sporttiselle käyttöluokan koiralle, mutta ainakin tulos on valmiina mejä-harrastusta varten. Hieno juttu!

 

Kuvassa poseeraa Eci, Delichon Earthquake. Eci on Unnan keskimmäisen pentueen ainokainen, joka viime viikolla saavutti jo seniori-iän. Onnittelut 7-vuotiaalle! Eci on harrastellut harvakseltaan jäljestämistä ja tavoittelee mejässä avoimen luokan toista ykköstulosta keskimäärin yhden kokeen vuositahdilla. Kiirettä tuloksen saamiselle ei ole, sillä Ecin harrastusura tulee päättymään tuohon kyseiseen ykköseen. Eci ei voi saada näyttelytulosta, joten nykyinen mejäkoesääntö estää kokeisiin osallistumisen avointa luokkaa pidemmälle. Hölmö sääntö, joka pakottaa monen Ecin tavoin lahjakkaan jäljestäjän jättämään mukavan harrastuksen kesken.