11.6.2019 Aurinkoista lomaa!

 

Me olemme lomalla! Vain viikon ajan tässä vaiheessa, mutta lomaa se on sekin. Täällä Väärän kämpällä on täydellisen kesäistä. On aurinkoa ja lämpöä – ja hyttysiä. Hyttysiä ja mäkäräisiä on paljon. Siis todella paljon. Onneksi tuulee!

 

 

Viimeisen kuukauden aikana Delichon-perheen jäsenet ovat ahkerasti osallistuneet monenlaisiin rientoihin eri puolella Suomea ja Suomen rajojen ulkopuolellakin. Näyttelyissä ovat pyörähtäneet Clint, Nuutti (Delichon Goshawk) ja Miko (Delichon Goldcrest). Clint kävi Rautjärvellä ja oli jälleen erittäin hyvä. Nuutti pisti paremmaksi ja sai Rovaniemen näyttelystä erinomaisen. Miko taasen esiintyi Tallinnassa saaden erinomaisen SA:lla. Hyvä pojat!

 

Helatorstain taipumuskokeeseen osallistui kolme sisarusta, jotka poseeraavat yllä olevassa kuvassa koitoksen jälkeen. Clint ja Nasu läpäisivät kokeen, mutta Käpy joutuu näyttämään taitonsa uudestaan. Haku ei ottanut onnistuakseen tällä kertaa, vaikka kaikki muu sujui paremmin kuin hyvin.

 

 

Miko aloitti mejäkoeuransa helatorstaina ja jatkoi sitä viime viikonloppuna. On tainnut poika tulla sukuunsa. Molemmista kokeista tuloksena avoimen luokan ykköstulos. Ensimmäisessä kokeessa pisteitä kertyi 40 ja toisessa huimat 48! Onnittelut Mikolle ja ohjaajalle, kasvattajatäti on teistä ylpeä!

 

Mejässä on tietysti startannut myös tuttu sakki: Sirri, Jukkis, Briio (Delichon Drizzle) ja Keke (Delichon Forest Ranger). Sirrille Virolahdelta 47 p. ja Jukkikselle Ruokolahdelta 44p. Briio onnistui Rengon riistarikkaissa maastoissa 45 pisteen edestä, kalasti Virolahdelta 25 pistettä ja venyi Tammelassa 47 pisteen suoritukseen. Keke taasen jätti vuoden ensimmäisen kokeen hankaluudet taakseen ja nappasi Virolahdelta 46 pistettä sekä Tirvalta 39p. Tämä porukka alkaa jo olla sen verran kokenutta, että siltä voi jo kohtalaisen tasaista hyvää suoritustasoa odottaakin. Tosin mejä on siitä mielenkiintoinen laji, että koskaan ei tiedä, mitä metsässä tulee vastaan. Muuttujia on monia eikä kaikki ole aina yksin koirasta kiinni.

 

 

Kesä ja harrastukset jatkuvat. Koirille tärkeintä on päästä puuhastelemaan omien ihmistensä kanssa eikä sillä ole merkitystä, onko kyseessä jokin virallinen harrastuslaji vai jotain ihan muuta. Yllä olevassa kuvassa Jukkis ja Clint etsivät pihalle kadonnutta aarretta. Hauskaa oli sekä piilottajalla että etsijöillä. Nautitaan kesästä!