13.11.2021 Pennut 3 viikkoa


Pennut täyttivät muutama päivä sitten 3 viikkoa. Nyt jo leikitään ja puuhataan – ja sitten taas nukutaan. Linnunsiipeen on tutustuttu, ja tänään päätettiin perehtyä metsään. Kolmeviikkoiset ovat liian pieniä lähtemään oikeaan kylmään märkään metsään, joten toin niille oman pienen metsikön kotiin – vain puut puuttuivat. Keräilin Nasun ja muiden koirien kanssa ulkoillessani erinäisiä irtonaisia metsän osia: kaarnaa, käpyjä, heinää, kuivunutta saniaista, rahkasammalta, kalliolta irronneita paloja poron- ja hirvenjäkälästä, mustikanvarpuja, männynhavuja. Olipa joukossa yksi jäätynyt suppilovahverokin.


Arvelin, että tämän metsäcocktailin hajumaailma olisi niin voimakas, että se aiheuttaisi aluksi edes jonkinlaista ihmettelyä. Olinpa väärässä. Pentuset hyökkäsivät metsän kimppuun sellaisella innolla, että vallan hämmästyin. Ne tonkivat ja maistelivat kaikkea erittäin kiinnostuneena. Hauskaa! Yritin ikuistaa touhua valokuviin, mutta en ollut kamerani kanssa tarpeeksi nopea saamaan kunnon kuvia. Ylimmässä kuvassa on kuitenkin jonkinlainen todistusaineisto tilanteesta. Seuraavassa kuvassa pentuset ihmettelevät aitauksesta puuttuvaa seinää ja sen tilalla olevaa kameran linssiä. Kamera taisikin olla epäilyttävämpi kuin metsä.


Alimmassa kuvassa lepäillään kaiken touhotuksen jälkeen. Pienet eivät vielä kauaa jaksa puuhata. Unien jälkeen syötiin. Harjoittelemme siis ruokailua isojen koirien tapaan. Kyllähän se rupeaa jo sujumaan, vaikka Nasun maitobaari onkin edelleen mieluisampi.