14.3.2020 Laatuaikaa

Kevät keikkuen tulevi ja kolkuttelee jo ovella. Kalenteri on kaivettu esiin tulevia mejäkoe- ja näyttelyilmoittautumisia ajatellen. Nyt kuitenkin tuli harrastustauko koko kevään ajaksi. Mutta haittaako tuo? Me ainakin aiomme viettää laatuaikaa retkeillen ja ulkoillen harrastamisen sijaan. Mutta heti kun lupa heltiää, riennämme innolla jälkimetsiin!Yllä olevassa kuvassa poseeraavat Jukkis ja Hali (Delichon Flying Eagle). Kuvan otti Halin emäntä ollessamme yhdessä retkeilemässä Kytäjän metsissä helmikuun 23. päivänä. Kuva kertoo hyvin meneillään olevan talven säästä täällä Etelä-Suomessa. Koirista saa irroitella maastosta riippuen risuja tai takiaisia lumipaakkujen sijaan.

Alla oleva kuva taasen kertoo hyvin lumitilanteesta maaliskuun alun Etelä-Karjalassa. Olimme Kemppilän Suurisuolla ulkoilemassa kauniissa auringonpaisteessa ja pikkupakkasessa. Eipä sielläkään hanget hohtaneet kuten yleensä. Hankikanto kyllä oli mitä parhain, joten suolla liikkuminen oli mahdollista. Ja niin mukavaa! Kuvassa on hieman poikkeava kokoonpano, sillä Sirri oli kyläreissulla juoksun vuoksi, mutta joukkoa täydensivät sen sijaan Jukkiksen sisko Ruuti sekä Clintin sisko Käpy.Alla olevassa kuvassa Clintin ja Käpyn riemullinen juoksuhetki suolla. Mutta onhan meillä virallistakin kerrottavaa. Sirrin pentu Nuutti (Delichon Goshawk) kävi lonkka- ja kyynärnivelkuvauksissa ja sai tulokseksi parhaat mahdolliset: lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Upea juttu! Nyt pentueesta on tutkittu jo 7/8. Kiitos kaikille kuvissa käyneille!

Myös näyttely- ja valiouutinen on kerrottavana! Nasu (Delichon Golden Cone) kävi viikonloppureissulla Valko-Venäjän kansainvälisessä näyttelyssä. Tuloksena toisena päivänä VSP, sert ja cacib ja seuraavana ROP, sert ja cacib. Aika hurjaa, sillä näillä tuloksilla Nasu saavutti myös paikallisen muotovalion arvon. Huisaa!