19.1.2023 Päivä pitenee…Päivä pitenee! Parin kuukauden kuluttua on jo kevät. Kuluva talvi on ollut oikein oiva ulkoiluun, vaikka sää on vaihdellut laidasta laitaan. Välillä olemme retkeilleet jäisessä sateessa ja välillä kovassa pakkasessa. Toisinaan olemme kahlanneet lumessa ja ajoittain varoneet liukastumista jäätiköiksi muuttuneilla pinnoilla. Lumikengät ovat olleet luottovaruste useina päivinä. Hiihtäminen sen sijaan on jäänyt toistaiseksi vähälle. Yläkuvassa olemme pitkällä lumikenkäretkellä tapaninpäivänä, jolloin sää ja keli olivat mitä mainioimmat.

Koiraharrastusrintamalla on hiljaista keskitalvella. Terveystutkimukset saimme kuitenkin ajan tasalle, kun Nasun pentueen neljäs jäsen Putte (D. Hawthorn) osallistui virallisiin tutkimuksiin. Puten tulokset ovat mitä parhaimmat: lonkat A, polvet ja kyynärät 0. Hyvä Putte!

Maastossa tapaa paljon eläimiä tai ainakin niiden jälkiä. Olen kateellinen koirille silloin kun ne haistelevat kiinnostuneina hajuja, joiden jättäjän ne tietävät, mutta minä en. Talvella eläimistä jää onneksi ihan silminnähtäviäkin jälkiä. Alakuvassa on todistusaineistoa kauriiden läsnäolosta. Erityisesti tuoreet kauriin papanat maistuvat koirille, kuten Sirrille tuossa hetkessä. Rusakon papanoita himoitaan myös, ne kelpaavat sekä tuoreina että pakastuneina.