25.3.2018 Mukava maaliskuu

 

 

Maaliskuun aloitimme talvilomalla. Vietimme viikon Väärällä lumen ja pakkasen keskellä. Oman laumamme lisäksi mukana olivat Ruuti ja Käpy. Pennut peuhasivat lumessa ja söivät pihan vattupuskan (todellakin söivät). Aikuiset koirat nauttivat vuoroin hiihtolenkeistä tai muusta ulkoilusta ja vuoroin levosta lämpimässä kämpässä. Kämppä kyllä lämpeni mukavaksi, vaikka saapuessamme sisälämpötila olikin 9 astetta pakkasen puolella. Yläkuvassa Käpy ja Clint. Alla olevissa kuvissa Käpy leikkii äitinsä Sirrin kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heti loman jälkeen Unna, Jukkis ja Sirri pääsivät uimaan Etelä-Suomen Spanielikerhon uimavuorolla. Uiminen hallissa saa koirat aina innostumaan! Ikääntynyt Unna-rouvakin jaksoi uida koko puolituntisen ajan, nuoremmista puhumattakaan.

 

Eilen oli mielenkiintoinen päivä. Osallistuimme Jukkiksen ja Sirrin kanssa petotestiin, joka järjestettiin Vantaalla. Mukaan oli ilmoittautunut myös Ruuti omistajansa Nanin kanssa. Koirat pääsivät kohtaamaan aamupäivällä karhun ja iltapäivällä suden. Lopputuloksena kaikki kolme koiraa olisivat jääneet henkiin pedon kohtaamisesta, vaikka käyttäytyminen pedolla vaihtelikin koirasta toiseen.

 

Rohkein oli Sirri, joka haukkui petoa pontevasti. Se pyrki ensin karkoittamaan pedon ja sitten pitämään sitä silmällä ja seuraamaan sen liikkeitä sopivan välimatkan päästä. Sirri saikin kehuja työskentelystään. Jukkis toimi samansuuntaisesti, haukkui ja tarkkaili petoa pitäen siihen sopivan etäisyyden, mutta Jukkis ei ollut yhtä tarmokas kuin Sirri. Ruutin ratkaisu pedon lähestyessä oli poistua paikalta, mikä on järkevä tapa toimia sekin. Jukkis ja Ruuti palautuivat jännittävästä tilanteesta välittömästi. Sirrillä kesti muutaman minuutin pidempään, kuten sillä aina kestää silloin kun kierrokset on nostettu sataan. Alla olevassa Nanin ottamassa kuvassa huolestunut Jukkis kohtaa suden.

 

 

Petotesti 24.3.18