Hali

Delichon Flying Eagle
blue roan narttu
s. 8.9.2013
Omistaja Tuula Meriläinen

  • Lonkat: B/B
  • Silmät: Lievä distichiasis (pari hentoista ripseä)
  • Kyynärnivelet: 0/0
  • Polvet: 0/0
  • prcd-PRA clear vanhempien perusteella

  • Taipumuskoe: SPA1
  • Näyttelyt: PN2, varasert

Hali on Sirrin isosisko, joka syntyi Unnan kolmanteen pentueeseen tytöistä ensimmäisenä. Luovutusikään saakka oli epäselvää, kumpi tytöistä jää kotiin ja kumpi muuttaa ystävälleni sijoituskoiraksi. Lopulta päädyin ratkaisuun, joka on osoittautunut oikein hyväksi.

 

Halin emäntä ja isäntä ovat pitkän linjan lintu- ja luontoharrastajia, joten lintuaiheinen nimi oli pennulle hyvissä ajoin valmiina. Hali saikin nimensä Suomen kenties jaloimman lintulajin mukaan.

 

Hali on varsin energinen tapaus, ilmeikäs ja nopea oppimaan. Se on joskus itsepäinenkin ja osaa tuoda mielipiteensä julki. Hali tulee toimeen kaikkien kanssa, niin vieraiden koirien kuin ihmistenkin kanssa.

 

Halin elämään kuuluu paljon ulkoilua: linturetkiä, maastoilua pelloilla ja metsissä, mökkeilyä, veneilyä. Lintutorneissa ja staijauspaikoilla Hali käyttäytyy moitteettomasti ja onnistuu sulattamaan muiden lintuharrastajien sydämet. Suupielet kääntyvät hymyyn viimeistään siinä vaiheessa, kun he kuulevat hienosti käyttäytyvän koiran nimen.

 

Hali on luontainen jäljestäjä. Tämän mennessä tehdyt harjoitukset Hali on suorittanut itsenäisesti ja taitavasti alusta loppuun. Ehkäpä se joskus pääsee näyttämään taitonsa kokeissakin!

 

Taipumuskokeessa Hali kävi kahdesti. Ensimmäisellä kerralla emännän jännitys tarttui koiraan, jolloin hakuosuus meni pipariksi. Vuoden kuluttua koe meni kuitenkin läpi kuin vettä vain. Näyttelyuraa Halilla on takana yhden näyttelyn verran. Tulos oli hieno, joten ehkä joskus vielä käymme tuomarille näyttäytymässä. Mahakarvojen ajoittainen puute aiheuttaa tosin haastetta sopivan ajankohdan löytämisessä.

 

Hali, emäntänsä ja isäntänsä kuuluvat meidän tärkeimpiin retkeilykumppaneihimme. Siskokset Hali ja Sirri pääsevät siis usein tapaamaan toisiaan. Riemu on jokaisella kerralla rajaton!