11.9.2019 Paljon päivitettävää!

Nyt on vierähtänyt paljon aikaa edellisestä päivityksestä. Raportoitavaa onkin kertynyt, sillä tapahtumia on riittänyt ja tuloksia tupsahdellut sieltä täältä. Olemme vain olleet niin vauhdikkaita itsekin, etten ole saanut istahdettua koneen äärelle.

Taipumuskoekäyntejä on kertynyt tälle ajalle kolme. Käpy kävi uusimassa kokeen ja suoritti sen nyt vauhdikkaasti, reippaasti ja hienolla arvostelulla hyväksytysti. Nuutti (Delichon Goshawk) kävi kokeessa kahdesti. Ensimmäisellä kerralla eteen tuli yllättävä pulma uimisen kanssa, mutta uusinnassa ongelma oli selätetty, ja Nuutti läpäisi kokeen kirkkaasti. Nuutti on käynyt myös näyttelyssä esiintymässä. Heinäkuun Oulun näyttelystä tuloksena erittäin hyvä.

PM1 2019Mejässä ovat ahkeroineet vanhoista konkareista Jukkis, Sirri, Briio (Delichon Drizzle) ja Keke (Delichon Forest Ranger) sekä nuorisosta Miko (Delichon Goldcrest) ja Clint. Viime viikonloppuna kilpailtiin tämän vuoden piirimestaruuskisoissa. Sirri onnistui voittamaan Helsingin seudun kennelpiirin kokeen 46 pisteellä ja Jukkis oli hopealla 45 pisteellä. Keke kilpaili Satakunnan piirissä ja tuli viidenneksi 44 pisteellä. Yläkuvassa Sirri poseeraa kiertopokaalinsa kanssa. Tänä vuonna oli harvinaislaatuinen tilanne, sillä myös Uudenmaan kennelpiirin kilpailun voitti cockerspanieli. Koskaan aiemmin ei ole tainnut naapuripiireissä olla cockeri korkeimmalla palkintopallilla yhtä aikaa. Koska kilpailut järjestettiin samassa paikassa, saimme voittajarouvat poseeraamaan samaan kuvaan (alla). Molemmat kilpailevat reilun viikon päästä suomenmestaruuskisoissa Pöytyällä. Jännittävää!

Piirimestarit. Tiida (Triplet Oyster Pearl) sekä Sirri.Muuta tulossaldoa: Jukkis kesäkuun Ruokolahti 46 p. ja Elimäki 49p. Sirri heinäkuun Pyhtää 45p. ja Ruokolahti 49. sekä elokuun Luumäki 34p. Briio kesäkuun Elimäki 22p., heinäkuun Pyhtää 23p., elokuun Luumäki 48p. ja Renko 35p. Keke: kesäkuun Elimäki 47p., heinäkuun Pyhtää 0p. ja Sastamala 28p.

Clint aloitti mejäuransa puolivahingossa Luumäellä elokuussa, kun paikkaa tarjottiin. Ihan lupaavasti nuorimies suoritti ja sai kakkostuloksen 33 pisteellä. Oikein hyvä alku! Miko-veli sen sijaan on edennyt urallaan jo paljon pidemmälle. Sillä oli mahdollisuus saavuttaa jäljestämisvalion arvo jo tänä vuonna, ensimmäisellä koekaudellaan! Viimeisin yritys jäi kuitenkin kakkostulokseen (32p.), joka on upea tulos sekin. Mikolla on siis jo kaksi voittajaluokan ykköstulosta 43 ja 45 pisteellä. Aika hurjaa, taitaa olla äitinsä poika. 🙂Lomailimme elokuussa kolme viikkoa. Olipa hienot viikot kaikin tavoin! Keskimmäisellä lomaviikolla kävimme Sirrin ja Clintin kanssa vaeltamassa Lemmenjoella. Molemmat olivat vaellusreissulla ensimmäistä kertaa, ja selvisivät urakasta kiitettävin arvosanoin. Omien ruokien kantaminen repuissa sujui mainiosti, samoin teltassa majoittuminen, moottoriveneellä ajelu ja tunturimaastossa kuljeskelu poroja häiritsemättä. Clintillä on tosin paha taipumus rypeä kaikkialla, joten sen pitäminen kuivana ja yöllä teltassa lämpimänä vaati hiukan paneutumista. Yläkuvassa Sirri, Clint ja varusteet.Pohjoisessa tapasimme useita kivoja lintulajeja kuten keräkurmitsa, kapustarinta, lapintiainen, riekko, sinirinta ja kuukkeli. Kuvan kuukkeli oli kesy yksilö, joka pyysi meiltä pähkinöitä talvivarastojaan varten. Kyllähän me vähän hellyimme…