24.10.2019 Syksy

Tänä vuonna on ollut upea syksy. Väriloisto oli komeampi kuin muistan pitkään aikaan nähneeni. Toki nyt on satanut aika paljon, ja vaikka en säästä kovin paljon piittaakaan niin myönnettäköön, minäkin jo kaipaan kirpakoita aamuja ja kuivia päiviä. Nani ikuisti Käpyn kesällä yllä olevaan kuvaan, joka sopii mielestäni oikein hyvin myös syksyn tunnelmaan.

Edellisen päivityksen jälkeen on ollut vielä yllättävän paljon tapahtumia koiraharrastusrintamalla. Sirri kävi edustamassa Helsingin seudun kennelpiiriä SM-Mejäkokeessa, joka on kaikkien rotujen suomenmestaruuskilpailu ja jossa kilpailuoikeus on kennelpiirien mestaruuskokeiden voittajilla. Sirri oli suhteellisen kokematon tuossa porukassa, mutta onnistui lauantain karsinnassa riittävän hyvin ja pääsi sunnuntain finaaliin viidenneltä sijalta. Finaalissa sijoitus parani pykälällä, joten lopulta Sirri oli SM-kilpailun neljäs 47 pisteellä.

Mejäkokeissa jäljestivät vielä myös Keke (D. Forest Ranger) sekä Miko (D. Goldcrest). Keke päätti kautensa hienosti 45 pisteeseen syyskuun lopussa Tirvalla. Edellisessä päivityksessä unohtui mainita Keken elokuun Luumäen tulos, joka oli myös ykkönen ja 42 pistettä. Mikokin osallistui vielä yhteen kokeeseen syyskuun lopussa. Ja koska se onnistui saavuttamaan huipputuloksen pisteillä 48, se samalla sinetöi itselleen Suomen jäljestämisvalion arvon. Tuosta vain, ensimmäisellä koekaudellaan ja kuudella kokeella. Upeasti suoritettu Miko! Onnittelut!

Yllä olevassa kuvassa poseeraavat Clint ja Sirri näyttelyruusukkeidensa kera. Kävimme Viron Rakveressa näyttelyreissulla viikko sitten. Lauantain tuomari oli sitä mieltä, että molemmat olivat kohtalaisen kehnoja (Clintille eri/1 ja Sirrille eh/1), mutta sunnuntain tuomari sen sijaan piti molempia oikein kauniina ja antoi kummallekin sertin. Sirri oli sitten rotunsa paras ja Clint vastakkaisen sukupuolen paras. No myönnettäköön, kilpailua ei tuossa näyttelyssä juurikaan ollut. Sen sijaan isommassa näyttelyssä ja kotimaan kamaralla esiintyi Miko, jolle Hyvinkäältä syyskuussa eh/3.

Terveystutkimustuloksiakin olemme saaneet. Nuutti (D. Goshawk) on tutkittu polvilumpioiltaan terveeksi. Tänään kävimme lisäksi viiden koiran kanssa silmätarkastuksissa. Mukana olivat Sirri, Clint, Käpy, Nasu sekä Sirrin sisko Hali. Kaikilta neljältä tytöltä löytyi pari hentoista ylimääräistä ripseä, joista distichiasis-merkintä. Clintillä ei ollut ripsiäkään, siis noita ylimääräisiä, joten sille täysin puhtaat paperit. Hyvä tulos koko sakille!