20.9.2021 Pentu-uutisiaMeille on tulossa pentusia! Pentujen emo on orange roan narttu Nasu (Delichon Golden Cone), jonka tiedot löytyvät Koirat-sivulla olevan Sijoituskoirat-otsikon alta. Nasu asuu sukulaisperheessä perheen nuorimmaisena jäsenenä. Perheeseen kuuluu kahden aikuisen ihmisen ja kahden lapsen lisäksi Nasua hiukan vanhempi englanninsetteri sekä seniori-ikäinen kissa. Nasun arkipuuhiin kuuluu mm. ulkoilua, mökkeilyä, uimista. Nasu harrastaa myös näyttelyitä, tosin pienimuotoisesti, ja kotimaan kinkerit ovatkin toistaiseksi olleet vähissä. Yksi näyttelyreissu oli tiedossa tässä piakkoin, mutta äitiysloma ehtii alkaa ja estää osallistumisen.

Isukki on Romaniasta tuotu komea blue roan uros Erkki (Outcast Hurricane). Erkkiin pääsin tutustumaan eräänä kesäkuisena päivänä tänä vuonna. Erkki hurmasi minut erityisesti rauhallisella ja mutkattomalla luonteellaan. Erkin ulkomuoto sekä terveyspuoli ovat kohdallaan, joten aina niin vaikea urosvalinta tuli tuon päivän aikana selväksi. Erkki oli myös Nasun mielestä oikein sopiva pentujensa isäksi, joten elokuiset treffit onnistuivat hyvin. Viime viikon ultraäänitutkimuksessa saimmekin sitten vahvistuksen pentujen tulosta.

Pentujen todennäköisin väri on blue roan, tosin muutkin kirjavat värit ovat mahdollisia. Odotan pentujen syntyvän viikolla 42. Vanhempien kuvat ovat tässä alla sekä Pennut-sivulla. Pentusivulta löytyvät myös linkit vanhempien tietoihin Koiranet-jalostustietojärjestelmässä sekä pentueen sukutauluun.

Nasu

Erkki