21.5.2020 Kesä kolkuttelee jo ovella

Täällä eteläisessä Suomessa on jo varsin kesäistä. Kylmää on ollut viime päivinä, mutta esimerkiksi tänään on todella lämmin sää. Puissa on jo melko isot lehdet ja ruoho kasvaa. Pariin kertaan toukokuun aikana olemme käyneet koirien kanssa Väärän kämpällä Etelä-Savossa. Siellä ei vielä puut viherrä, mutta lintuja on saapunut sankoin joukoin. Paikalla ovat jo kirjosiepot, uunilinnut, leppälinnut, rastaat ja monet kahlaajat. Käki kukkuu, sepelkyyhky huhuilee ja västäräkki sekä telkkä hautovat. Valkoselkätikalla on jo parin viikon ikäiset poikaset koivunpökkelön kolossa! Tikanpojat saivat renkaat jalkoihinsa. Alla olevassa kuvassa toinen pesueen pojista sekä tyttö.

Alla olevassa poseerauskuvassa ovat tämän päivän retkemme osallistujat. Mukana olivat jälleen sukulaispojat Gimli (Delichon Chubbycloud), Briio (Delichon Drizzle) ja Eci (Delichon Earthquake) emäntineen. Heidän laumaansa kuuluu myös Esko, joka liittyi seuraamme tällä kertaa. Ja totta kai Esko esiintyy myös kuvassa.
Viralliset koiraharrastukset ovat edelleen tauolla. Ei mejää, ei näyttelyitä. Tässä vaiheessa kevättä olisimme normaalisti osallistuneet jo pariinkin jäljestämiskokeeseen, ja tänä vuonna oli suunnitelmissa jokunen näyttelykäyntikin Clintin kanssa. Koirien kanssa voi onneksi puuhailla paljon kaikkea muutakin kuin noita virallisia suoritteita, joten aika ei tule pitkäksi, ei ainakaan meillä. Briiokin on kehitellyt itselleen korvaavan harrastuksen, jota esittelee tuossa alla olevassa kuvassa. Yhteistyö Eskon kanssa sujuu mainiosti.