23.5.2021 Koekausi on pyörähtänyt käyntiin

Kuva: Päivi Lukkari

Mejä-koekauden alku on varma kevään merkki. Metsästyskoirien jäljestämiskokeita ei voi järjestää lumikelillä, joten vuoden ensimmäinen koeviikonloppu kertoo talven päättyneen ja kesän lähestyvän. Yllä olevassa kuvassa esiintyy Miko, Delichon Goldcrest, joka kuuluu nuorempaan jäljestäjäsukupolveemme. Kuvassa Miko odottaa jäljelle pääsyä eilisessä mejäkokeessa, jossa se teki erittäin hienon suorituksen. Vain muutama pieni yksityiskohta pudotti pisteitä, joita kertyi lopulta 43. Mikolle koe oli jo kolmas tänä vuonna. Myös sekä viikon takaisessa että kahden viikon takaisessa kokeessa Miko työskenteli mallikkaasti ja ansaitsi pistesaldot 42p ja 37p. Nuoresta iästään huolimatta Mikosta on kehittynyt taitava jäljestäjä, joka kerrasta toiseen panostaa työhönsä täysillä. Tämän voi kyllä päätellä, kun katsoo sen mainiota tulosriviä. Samalla meiningillä jatkaessaan ja saadessaan lisää kokemusta Miko rupeaa varmasti napsimaan huippupisteitä. Itse asiassa tuloslistaa tarkemmin katsoessa huomaa, että niitä on siellä kyllä nytkin jo.

Kevät on tänä vuonna edistynyt hitaanlaisesti. Ensimmäisistä metsien sinivuokoista ja peltojen käenrieskoista (kuvissa) tuntuu olevan jo ikuisuuden verran aikaa. Nyt viimein vehreys on lisääntynyt ja kukkaloisto alkaa levittäytyä. Linnunlaulu raikaa jo mukavasti, vaikka kuitenkin tuntuu siltä kuin lintuja olisi jotenkin kovin vähän. Väärän kämpällä käydessämme kuulimme tutun käen, joka oli saapunut viettämään kesäänsä samalle reviirille jo ainakin kolmatta kertaa. Kyseinen käki kukkuu poikkeavalla soraäänellä, joten yksilö on helppo tunnistaa. Hauska tavata vanhoja tuttuja!

Meidän ensimmäinen mejä-kokeemme tänä vuonna oli vappuviikonloppuna Luumäellä. Clint osallistui ensimmäistä kertaa elämässään voittajaluokkaan ja onnistui selvittämään jäljen sisulla ykköstuloksen arvoisesti (44p). Kokeessa olivat mukana myös sukulaispojat Keke (D. Forest Ranger) ja Eci (D. Earthquake). Kekelle sattui harmillinen haveri metson häiritessä työskentelyä, siksi erinomaisesta suorituksesta kakkostulos 35 pisteellä. Eci teki piste-ennätyksensä voittajaluokassa ja sai ykkösen 42 pisteellä. Alla olevassa kuvassa olemme vappupiknikillä erään käyttämättä jääneen jälkimaaston katkokulman kohdalla. Omien koirieni sekä Keken ja Ecin lisäksi kuvassa poseeraa Briio (D. Drizzle).