30.6.2021 Veneilyä!Meillä on uusi vene! Se on pieni ja söpö soutuvene, joka on omien sanojeni mukaan kiva, ketterä ja kevyt. Väärä Kontunen eli järvi, jossa soutelemme, on pieni itsekin, joten veneeltäkään ei vaadita suuria. Olemme siis päässeet vesillä olon makuun oikein kunnolla, pitkästä aikaa. Jukkis ja Sirri ovat soudelleet joskus ennenkin, mutta Clintille kokemus oli uusi. Koirillani kun on tapana oppia kaikki tarvittava ehkä noin sekunnissa, myös veneilyn salat menivät perille heti ensimmäisellä souturetkellä. Koirien paikka on keulassa, johon ne hyppäävät itse maista luvan saatuaan. Veneessä ei saa kuljeskella eikä nousta seisomaan. Rantautumisen aikana koirat pysyvät omalla paikallaan, kunnes minä olen ensin poistunut veneestä ja vetänyt sen maihin. Sen jälkeen koirat saavat luvan hypätä kyydistä pois.

Kesälomaviikolla ja juhannuksena soutelimme siis koirien kanssa joka päivä. Kiersimme kaksiosaisen järven molemmat puoliskot moneen kertaan ja teimme myös jokiretken, jossa ihailimme mm. erilaisia sudenkorentoja. Koiratkin istuivat ja katselivat rantapenkkojen elämää. Keskellä järveä oli vähemmän ihmeteltävää, joten Jukkis ja Sirri ottivat yleensä kunnon päiväunet. Clint harvemmin malttoi, sillä ohitse saattoi lipua vaikkapa koivunlehti. Onneksi vastaan ei uiskennellut yhtään majavaa! Siinä olisi koirien tottelevaisuus joutunut koetukselle. Clint innostui uudesta harrastuksesta niin paljon, että istui ensimmäiset päivät rannassa veneen vieressä odottamassa uutta souturetkeä. Yllä olevassa kuvassa joella ikuistetut isotytönkorennot lumpeenlehdellä. Ja ylimmässä tietysti rennot veneilijät. Alakuvassa taasen on komea ritariperhonen, joka lenteli lajitoveriensa kanssa Väärän kämpän pihassa kesäkuun alkupuoliskolla. Kertakaikkisen upea ilmestys!
Jäljestysrintamallakin on tapahtunut. Clint on ehtinyt osallistua kahteen kokeeseen, Ruokolahdella ja Virolahdella. Ruokolahden koe onnistui upeasti ja tulokseksi saatiin 46 pistettä. Virolahden Klamilassa märkä keli ja aamun runsaat hajut aiheuttivat Clintille päänvaivaa, jonka seurauksena heti ensimmäisellä sadalla metrillä hukka hirvien nuolukivien äärellä. Clint pystyi kuitenkin kokoamaan itsensä hyvin, joten lopputuloksena kakkostulos 36 pisteellä. Clintin veli Miko (D. Goldcrest) on edellisen päivityksen jälkeen tehnyt kaksi vahvaa ykköstulosta, Orimattilassa 43 pisteellä ja Kouvolassa 47 pisteellä. On se vain aika poika tuo Miko!

Sukulaispojat Keke (D. Forest Ranger) ja Eci (D. Earthquake) ovat myös kilpailleet ahkerasti. Keke sai Sastamalan kokeesta hienosti 46 pistettä. Virolahdella märkä keli pyöritti liikaa, joten ajanylityksen vuoksi nollatulos. Eci teki Kouvolan kokeessa jälleen piste-ennätyksensä voittajaluokassa ja sai 44 pistettä. Virolahdella Ecillä oli sama ongelma kuin muillakin kosteaan keliin tottumattomilla koirilla: yksi hukka ja pyörityksiä, tuloksena 32 pistettä.