2.9.2018 Syksy alkaa ja koekausi lähenee loppuaan

 

Kesän loppu lähestyy, vaikka lämmintä vielä piisaa. Kuumuus on kuitenkin hellittänyt, joten mitä parhaimmat ulkoilusäät ovat alkaneet. Pitkiä maastolenkkejä ja retkeilyjä on mukava tehdä joko omalla porukalla tai kavereiden kanssa. Muutamat nuotiomakkarat onkin jo maisteltu. Syksyn tullen lintumaailmakin herää taas hetkeksi eloon, kunnes talvi saapuu.

 

 

Elokuu oli hiljaista aikaa mejärintamalla. Osallistuimme Jukkiksen kanssa vain yhteen kokeeseen, joka järjestettiin Munteella Luumäellä. Jukkis oli nyt oma itsensä ja ansaitsi 48 pistettä hienosta suorituksestaan. Veli Briio (Delichon Drizzle) pisti samassa kokeessa pisteen paremmaksi saaden 49 pistettä. Veljekset kuin ilvekset -sanonta taitaa päteä Jukkiksen ja Briion suhteen, niin samanlaiset jäljestykset ne tekivät. Pikkuveli Keke (Delichon Forest Ranger) onnistui 31 pisteen arvoisesti saaden kakkostuloksen.

 

Seuraavaksi mejässä koittaa mestaruuskilpailuiden aika. Keke kilpailee tänään Satakunnan Kennelpiirin piirimestaruuskokeessa, viikon päästä Briio Uudenmaan Kennelpiirin ja Jukkis Helsingin Seudun Kennelpiirin piirimestaruusokokeessa. Hieno poikakolmikko!

 

 

Delichon-perheen nuorimmista jäsenistä yksi on jo käynyt taipumassa taipumuskokeessa. Miko (Delichon Goldcrest) suoritti kokeen hyväksytysti päivää yli yhdeksänkuisena, kun ikäraja kokeeseen osallistumiseen on juurikin yhdeksän kuukautta. Hieno suoritus, onnea!! Näyttelyssä pentuluokassa on pyörähtänyt jo kolmatta kertaa Nuutti (Delichon Goshawk) sekä ensimmäistä kertaa Nasu (Delichon Golden Cone) saaden kunniapalkinnon. Onnea molemmille! Nyt lapsukaiset ovatkin jo sen ikäisiä, että pääsevät näyttelyyn viralliseen luokkaan sekä osallistumaan muihinkin virallisiin kinkereihin eri lajeissa.

 

Kuvissa esiintyvät iloiset kesästä nauttivat Unna, Jukkis ja Clint. Ensimmäisessä kuvassa Clint esittää taidetta korvakarvoillaan. Toisessa kuvassa kohta 12-vuotias isoäiti Unna häviää hiuksenhienosti juoksukilpailussa seitsemän kuukauden ikäiselle tyttärenpojalleen Clintille, ja kolmannessa kuvassa Clint puolestaan on ollut liian hidas damin etsinnässä Jukkiksen onnistuessa nappaamaan saaliin itselleen. Järven ollessa vieressä ei hellekään haittaa, kun voi kesken leikkihetken pulahtaa vilvoittelemaan.