31.7.2018 Hellettä, lomaa ja matkailua

 

Loma on nyt lusittu! Vietimme koirien kanssa suurimman osan loma-ajasta Väärän kämpällä luonnonhelmassa. Kuumilla keleillä lenkkeilyt jäivät vähälle, mutta koirat uivat senkin edestä ja nautiskelivat ulkoilmasta pihalla. Viikonloppuisin kävimme jäljestämiskokeissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Sirrin pennut kasvoivat teini-ikään ja viettivät juuri kahdeksankuukautissynttäreitään.

 

Loman aikana Jukkis osallistui kahteen mejäkokeeseen ja Sirri yhteen kokeeseen kotimaassa ja kahteen Ruotsissa. Jukkis jatkoi sitkeästi kohta neljä vuotta jatkunutta ykkösputkeaan, vaikka paras terä puuhasta puuttuikin. Tuloksina Elimäeltä 40 ja Heinolasta 43 pistettä. Sirri jäljesti kolmenkymmenen asteen helteessä Pyhtäällä 45 pisteen arvoisesti. Se on kyllä sitkeä sissi!

 

Elimäellä starttasivat myös sukulaispojat Briio (Delichon Drizzle) sekä Keke (Delichon Forest Ranger). Briio jatkoi vahvaa suorittamistaan 46 pisteen edestä. Kekellä kävi huono tuuri ja se joutui työlääseen risukkomaastoon, joka kovalla tuulella oli liian rankka vastus kokemattomalle koiralle. Tuloksena puhdas jälki, mutta ajanylitys ja siksi nollatulos. Keke osallistui kokeeseen myös Pyhtäällä sekä Sastamalassa, joissa molemmissa kova helle verotti voimia ja tuloksena niin ikään nollat. Yllä olevassa kuvassa Keke poseeraa aiemmin kesällä ansaitun jäljestämisvalioruusukkeen kanssa. Kakkua odotellaan!

 

 

Tässä kuvassa taasen poseeraavat ruotsinmatkalaiset. Heinäkuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna pakkasimme auton täyteen tavaraa ja otimme suunnan kohti Pohjois-Ruotsin Kalixia. Olimme sopineet paikallisen tuomarin kanssa kahden kokeen järjestämisestä kolmelle koirallemme. Mukana olivat Briio, Sirri sekä hyvä ystävämme Saukki (Breeze Xaukki Maybe Tracker). Kovan helteen vuoksi ensimmäinen koe pidettiin keskiyöllä ja toinen vuorokauden kuluttua aikaisin aamulla. Ensimmäisessä kokeessa Briio onnistui ykköstuloksen arvoisesti ja saavutti Ruotsin ja Pohjoismaiden jäljestämisvalion arvot. Onnittelut!! Sirri sai yliaikanollan ja Saukki kakkostuloksen kehujen kera. Uuteen koitokseen osallistuivat sitten vain Sirri ja Saukki. Sirrillä oli onnea tällä kerralla ja ykköstulos napsahti valionarvoineen (Ruotsin ja Pohjoismaiden Jva). Saukilla taasen oli huonoa onnea, joten ykköstulos jäi toistaiseksi saavuttamatta.

 

Sirrin poika Miko (Delichon Goldcrest) on jatkanut näyttelyharrastustaan saaden jälleen kivan arvostelun. Hienoa! Uransa kauneuskilpailuiden saralla on lisäksi aloittanut Nuutti (Delichon Goshawk), joka oli Kemin näyttelyssä paras pentu saaden kunniapalkinnon. Hyvä Nuutti!

 

Kesäloman helteillä koirat tosiaan viettivät rauhaisaa pihaelämää uiden ja puruluita kaluten. Luista oli ajoittain jopa kilpailua, eikä ainoastaan koirien kesken. Useat perhoslajit, kuten suruvaipat, haapaperhoset ja häiveperhoset, rakastavat raatoja ja muita pahanhajuisia kappaleita. Niinpä näyttävät rakastavan myös sinisiivet! Tai sinit, kuten niitä nykyisin pitäisi kutsua. Alla olevassa kuvassa sini(siipi)porukka on koirien puruluun kimpussa.