24.8.2020 Loppukesän loma

Olemme kesälomalla! Kolme viikkoa ulkoilua ja luonnossa liikkumista. Ehkä vähän marjojen ja sienten poimintaa, ja koirille jäljestyspuuhia.

Kuten oheisesta kuvasta näkyy, Jukkis sisaruksineen vietti heinäkuussa syntymäpäiviä. Mittarissa on täydet kymmenen vuotta. Ruuti ja Jukkis saivat onnittelut oikein Helsingin Sanomien sivuilla. Ja kyllä, nuo päivänkakkarat ovat oikeasti Ruutin kuonon päällä, niitä ei ole tehty kuvankäsittelyllä. Onnittelut pyöreistä koko pentueelle!


Olemme saaneet tänä kesänä joukkoomme maailmanmatkaajan! Kyllähän useampikin sukulaiskoira on piipahtanut naapurimaissa ja Baltiassa, jopa Valko-Venäjällä, mutta nuo reissut ovat pientä verrattuna siihen minkälaiseen seikkailuun Clintin veli Wille (Delichon Goldfinch) on ryhtynyt. Wille emäntineen nimittäin päätti jättää kotimaan taakseen ja lähteä matkailuautolla kohti Englantia. Huikeaa! Wille on tutustunut kesän aikana useisiin Euroopan maihin ja on jo päässyt perille Cornwalliin. Willen emännän ottamassa kuvassa Wille poseeraa auton ratissa. Hienosti näyttää sujuvan. Hyvää matkaa!


Olemme osallistuneet pitkästä aikaa MEJÄ-kokeisiin. Elokuun alun Munteen kokeeseen osallistuivat Sirri, Keke (D. Forest Ranger) ja Eci (D. Earthquake). Koko porukka oli parasta ykkösluokkaa. Sirri sai 46 pistettä ja Keke ja Eci kumpainenkin 41 pistettä. Eci käy nyt kisaamassa koronan mahdollistamalla poikkeusluvalla, sillä Ecillä ei ole voittajaluokkaan oikeuttavaa näyttelytulosta. Nyt on tahkottava, kun siihen on kerran annettu lupa!

Clint jatkoi uraansa elokuun puolivälissä Ruokolahdella. Voi poikaa! Sillä oli nyt enemmän intoa kuin taitoa! Sen seurauksena tulikin palkintosijan pudottava virhe, tuloksena Avo2 32p. Clintin työskentelyssä oli myös paljon hyvää, joka antoi odottaa parempaa onnistumista seuraavalla kerralla. Seuraava kerta tulikin nopeasti. Menneenä viikonloppuna olimme Haminan kokeessa, jossa Clint onnistui mainiosti saaden avoimen luokan ykköstuloksen 41 pisteellä. Ensi vuonna sitten voittajaluokkaan. Haminan kokeessa olivat mukana myös Keke (D. Forest Ranger) sekä Eci (D. Earthquake). Kumpikin teki puhtaan hukattoman jäljen, mutta runsaat tarkistelut muilla metsän hajuilla pudottivat pisteitä. Kekelle Voi2 36p. ja Ecille Voi1 40p. Hyvä hyvä pojat jälleen!