29.6.2018 Keskikesä

 

Nyt eletään jo keskikesää! Juhannuksen vietimme Väärällä ulkonaolosta nauttien. Clint ja Käpy pääsivät harjoittelemaan jäniksellä tehtyä laahausjälkeä sekä riistapukin noutoa järvestä. Hyvin lapsukaiset jo osaavat.

 

Mejärintamalla on ehtinyt tapahtumaan kaikenlaista. Ennen kaikkea Sirrin veli Keke (Delichon Forest Ranger) otti ja valioitui tuosta vain, vain neljällä voittajaluokan kokeella. Onnittelut Kekelle ja omistajalle vielä tätäkin kautta! Myös Jukkisen veli Briio (Delichon Drizzle) on nyt kovassa vedossa ja on saavuttanut kaikista kolmesta kokeestaan upeasti vahvan ykköstuloksen. Niin, ja onpa meidän sakista yksi käynyt näyttelyssäkin! Clintin veli Miko (Delichon Goldcrest) avasi näyttelyuransa Kellokosken erikoisnäyttelyn pentuluokassa. Miko sai kivan arvostelun ja oli kolmas luokassaan. Hienoa, siitä se lähtee!

 

Jukkis ja Sirri ovat kumpikin käyneet mejäkokeissa kerran edellisen päivityksen jälkeen. Jukkis onnistui Tirvalla 46 pisteen arvoisesti, vaikka piipahtikin pari päivää vanhalla karhun ruokailupaikalla, jolla oli hirvenvasan jäännökset,  sekä ketun luolastolla, joka sattui olemaan jäljen vieressä. Sirri taasen joutui oikein tosielämän petotestiin. Ruokolahden maastoissa kuljeskeli koeviikonloppuna karhupariskunta, joista toinen – rouvapuolisko – päätti juosta Sirrin jäljelle juuri ennen meitä. Muutamaa minuuttia vanhat karhuntassunpainaumat koejäljen ensimmäisellä osuudella huolestuttivat Sirriä sen verran paljon, että oli parasta auttaa sitä jatkamaan. Sirri pystyi kuitenkin kokoamaan itsensä ja suoriutui loppujäljestä kunnialla, vaikka ajoittain pedon läsnäolo aiheuttikin jännitystä. Kova suoritus vaikealla jäljellä, josta Sirrin uran ensimmäinen kakkostulos 36 pisteellä.

 

Meillä alkaa huomenna kesäloma! Lähdemme Elimäen mejäkokeen kautta Väärälle luonnonhelmaan. Siellä on lintukonsertti vaihtumassa ötökkämaailman vilinään. Pihassa viihtyvät mm. monet perhoslajit ritariperhosesta keisarinviittaan ja pikkuhäiveperhoseen. Unohtamatta tietysti lukuisia muita lajeja kuten kuvien sinisiipeä ja loistokultasiipeä. Karhuhavaintojakin on tehty pihapiirissä, joten ehkäpä onnistun saamaan seuraavaan päivitykseen kuvan metsän kuninkaasta. Heh, se olisikin oikein lottovoitto. 🙂